Kivillä hierottaessa saadaan intensiivinen kontakti, jolloin pystytään käsittelemään täsmällisesti ja tarkasti kehon kipupisteitä.

Hot Stone -kiviterapia yhdistetään hierontaan, kasvohoitoihin, manikyyreihin sekä pedikyyreihin. Kasvohoitojen yhteydessä kiviterapiaa käytettäessä tehostetaan voiteiden imeytymistä ja saadaan aikaan veren- ja lymfakierron lisäys ja kiinteyttävä vaikutus kasvojen ja kaulan alueella.

Lämpimillä kivillä hierottaessa ihon toiminta kiihtyy, lihakset rentoutuvat ja aineenvaihdunta kiihtyy. Viileillä kivillä hoidettaessa vähennetään turvotusta, jännitystä, sekä tasapainotetaan kehon ja mielen toimintoja. Kylmät kivet soveltuvat käytettäväksi vammojen hoitoon ja kiinteyttävään hoitoon. Vaikutus on turvotuksen aleneminen, kivun lievitys ja ihon kiinteytyminen.

Kivet on kerätty valikoiduilta tuliperäisiltä alueilta, mistä johtuu kivien suuri mineraalipitoisuus. Luonnon muovaamina ne soveltuvat erinomaisesti rakenteellisesti, mm. sileyden ja muodon puolesta kehon käsittelyyn ja hoitoihin.